Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Bigl

Bigl
Najpoznatiji Bigl je Snoopy! U ovom poznatom stripu, a kasnije i crtiću, Snoopy je simpatični kućni ljubimac Charlia Browna koji spava na krovu svoje kućice. Bigl je vesela, zaigrana pasmina pasa, mirne naravi i osjetljive prirode.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Bigl
Veličina: Veličina 1Veličina 2Veličina 3Veličina 4Veličina 5
Boja: crna, žutosmeđa i bijela
Porijeklo: Engleska
Prosječni životni vijek: 12-15 godina
FCI kategorija: VI - psi tragači, goniči i srodne vrste
Naziv na drugim jezicima: Beagle (EN)

Bigl

Najpoznatiji Bigl je Snoopy! U ovom poznatom stripu, a kasnije i crtiću, Snoopy je simpatični kućni ljubimac Charlia Browna koji spava na krovu svoje kućice. Bigl je vesela, zaigrana pasmina pasa, mirne naravi i osjetljive prirode.

Prostor za igru

Bigl je dovoljno mali pas da mu je ugodno u stanu, ali uživa provoditi vrijeme vani. Vrlo je aktivan i pun energije, pa mu je malo dvorište za igru idealno mjesto jer mu je potrebna svakodnevna vježba i svježi zrak. Ne voli biti sam po cijeli dan i uživa u raznovrsnim aktivnostima sa svojim vlasnicima. Ako se vani dovoljno istrči i igra, bez  problema može živjeti u malom stanu.

 

Njuškalo

Bigl ima veoma razvijen njuh i zna odlutati na tragu zanimljivih mirisa. Zbog toga ga je potrebno držati u sigurnom i ograđenom prostoru ili na uzici kad ide u šetnju jer bi mogao odlutati kilometrima daleko u potrazi za nekim mirisom. No, u takvoj situaciji ga može udariti auto ili se može izgubiti. Daleko mu je zanimljivije saznati odakle potječe taj zanimljivi miris nego slušati vaše naredbe. Iz istog razloga, Bigl nije najbolji izbor za partnera u jogging-u jer svakog trenutka zastaje kako bi istražio svaki mogući miris.

 

Bigl voli svoju hranu i jest će dok ne pukne ako mu se dozvoli. Zna biti jako domišljat u pronalaženju hrane u ormariću, kanti za smeće ili na stolu. Omiljena aktivnost mu je kopanje po zemlji. Potrebno mu je jako puno bliskosti, fizičkog kontakta, ljubavi i pažnje. Imajte na umu da zna biti dosta bučan: zavija i laje.

Prema neznancima je dosta zatvoren dok ga ne pridobiju. Drag je i nježan prema djeci. A vrlo se teritorijalno i zaštitnički odnosi prema svojoj obitelji.

 

Održavanje

Ima kratku i glatku dlaku koja se pretjerano ne linja, a  vrlo se lako održava i uređuje. Treba mu redovito provjeravati uši i rezati nokte.

 

 

 

 Uzgajivači pasmine Bigl u Hrvatskoj

 

 

 

Snoopy i njegov kućni ljubimac, ptičica Woodstock

Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr