Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Engleski koker španijel

Engleski koker španijel
Engleski koker španijel jedna je od najpopularnijih pasmina na svijetu, iz više dobrih razloga: odličan je lovački pas, prirodni retriver koji voli vodu, izvrstan kućni ljubimac i prijatelj obitelji.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Engleski koker španijel
Veličina: Veličina 1Veličina 2Veličina 3Veličina 4Veličina 5
Boja: crna, smeđecrvena, crvena ili šarene kombinacije bijele boje s crnim, smeđecrvenim ili crvenim dijelovima
Porijeklo: Engleska
Prosječni životni vijek: 12-15 godina
FCI kategorija: VIII - retriveri, dizači divljači, psi za vodu
Naziv na drugim jezicima: English Cocker Spaniel (EN)

Engleski koker španijel

Engleski koker španijel jedna je od najpopularnijih pasmina na svijetu, iz više dobrih razloga: odličan je lovački pas, prirodni retriver koji voli vodu, izvrstan kućni ljubimac i prijatelj obitelji.

Ako vam sve ovo zvuči kao savršen pas, trebate znati i to da mu je potrebno jako, jako puno pažnje i ljubavi. To je pas koji će htjeti biti s vama 24 sata dnevno, htjet će spavati s vama u krevetu i biti dijelom svega što vaša obitelj radi. Nikako ne voli kad ga se dugo ostavi samog.

 

Osobine

Engleski koker španijel je veseo, bučan, odan i privržen kućni pas. Rijetko kada prestaje mahati repom. Vrlo je aktivan te mu je potrebno svakodnevno kretanje i vježba.  Voli ići u šetnju sa svojom obitelji ili jednostavno trčati u krug po dvorištu. Dobar je u natjecanjima u lovu, traganju, spretnosti i poslušnosti. Lako ga je trenirati jer brzo uči i voli ugađati.

 

Također je dobar i kao terapijski pas jer se trudi zavoljeti sve ljude koje upozna. Umjereno se zaštitnički odnosi prema vlasnicima i zna biti pomalo posesivan, no najvjerojatnije će izlizati svakoga tko vam uđe u kuću.

 

Iako narav unutar ove pasmine varira, većina ovih pasa dobro se slaže s djecom i s drugim ljubimcima. Neki uživaju ganjati mačke. Neki vole malo previše lajati. Neki vole malo previše kopati. Neki se tvrdoglavo opiru vršiti nuždu van kuće. No, svi su sjajno društvo za obitelj. Engleski koker španijel je osjećajan, prilagodljiv, pun energije i životne radosti.  Definitivno je pas za kojeg nećete vjerovati da ste prije mogli živjeti bez njega.

 

Redovito češljanje

Engleski koker španijel ima dlaku srednje dužine koju je potrebno redovito četkati i češljati, osobito kod onih pasa kojima se dlaka često mrsi. Višak dlaka na nogama treba redovito skraćivati, a kupanje i šamponiranje se preporučuje samo po potrebi.

 

 

 

 Uzgajivači pasmine Engleski koker španijel u Hrvatskoj
Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr