Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Njemački ovčar

Njemački ovčar
Njemački ovčar je hrabar, aktivan i odmjeren pas. Snažne čvrste građe, atletskog tijela, visoko uzdignutih ušiju.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Njemački ovčar
Veličina: Veličina 1Veličina 2Veličina 3Veličina 4Veličina 5
Boja: žutosmeđa, crna i smeđa
Porijeklo: Njemačka
Prosječni životni vijek: 13 godina
FCI kategorija: I - ovčarski i stočarski psi
Naziv na drugim jezicima: German Shepherd (EN), Deutsche Schäferhund (DE)

Njemački ovčar

Njemački ovčar je hrabar, aktivan i odmjeren pas. Snažne čvrste građe, atletskog tijela, visoko uzdignutih ušiju.

Osobine

Njemački ovčar je naočito i snažno stvorenje. Poznat kao vodeći svjetski čuvar, policijski, vojni i spasilački pas, te pas tragač. Ovo je hitar, živahan, odan i vrlo inteligentan pas. Poslušan je i vrlo brzo uči. Lako ga je trenirati zbog svoje iznimno visoke inteligencije. Aktivan je, pun energije, hrabar, pouzdan i neovisan.

 

Neki Njemački ovčari znaju biti distancirani i ozbiljni, a neki dominantni i oštri. No, ovo su vrlo sposobni psi koji žele udovoljiti svom vlasniku. Ipak, više će odgovarati vlasnicima koji imaju pomalo iskustva s psima. Potrebno mu je osigurati stalnu psihičku i fizičku stimulaciju, redovitu vježbu, šetnje i istrčavanje. Nemojte ga zanemarivati i izolirati. 

 

Poznat  je po tome što je dobar s djecom, iako imajte na umu njegovu veličinu, kad je u blizini manje djece. Rana socijalizacija je važna ukoliko imate i druge ljubimce, jer je sklon ganjanju malih životinja i zna biti agresivan i dominantan prema drugim psima istog spola. Neki Njemački ovčari puno cvile, pa vam to može zadavati malo muke. Ono što ga svakako krasi je njegov zaštitnički karakter i odlike izvrsnog psa čuvara. Neće se povući ako osjeti da su oni koje voli u opasnosti.

 

Okruženje i njega

Ako dovoljno vremena provodi vani, u šetnjama i aktivnosti, Njemački ovčar može živjeti bez problema u stanu. No, idealno bi bilo da imate dvorište u kojemu bi se svakodnevno mogao istrčati. 

 

Održavanje nije komplicirano, ali da bi se očuvao zdrav i lijep izgled dlake, bilo bi dobro da ga svakodnevno pročešljate i uklonite otpalu dlaku. Umjereno se linja tijekom cijele godine, a pojačano u sezoni linjanja. 

 

 

 

 Uzgajivači pasmine Njemački ovčar u Hrvatskoj
Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr