Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Rodezijski gonič lavova

Rodezijski gonič lavova
Za ovog psa karakteristično je da ima potrebu za aktivnim životom, ali isto tako, može mu biti sasvim ugodno sjediti na krevetu i gledati televizor.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Rodezijski gonič lavova
Veličina: Veličina 1Veličina 2Veličina 3Veličina 4Veličina 5
Boja: žutosmeđa i smeđa
Porijeklo: Zimbabve (Afrika)
Prosječni životni vijek: 10-15 godina
FCI kategorija: VI - psi tragači, goniči i srodne vrste
Naziv na drugim jezicima: Rhodesian Ridgeback (EN)

Rodezijski gonič lavova

Za ovog psa karakteristično je da ima potrebu za aktivnim životom, ali isto tako, može mu biti sasvim ugodno sjediti na krevetu i gledati televizor.

Temperament

Rodezijski gonič lavova je pun ljubavi, vjeran i odan. Inteligentan je, neovisan i uvijek ima mišljenje. Po prirodi nije poslušan, ali će vam htjeti udovoljiti, dok  mu god ono što tražite ima smisla. Važno ga je trenirati poslušnosti. Obično ga je lako naučiti na boravak u kući.

 

Po prirodi je pas čuvar i čini se da se suzdržava od lajanja kada je ono nepotrebno (stoga obratite pozornost kada počne lajati). Zaštitnički se odnosi prema svojoj obitelji i dobar je s djecom, ali imajte na umu da je to velik, razigrani pas pun energije i da može slučajno srušiti dijete, a da ni ne zna što je napravio.

 

Mladi Rodezijski gonič lavova pun je energije, ali kako sazrijeva postaje sve opušteniji. Ustvari, ponekad zna biti nevjerojatno lijen i u stanju je provesti dan ležeći i spavajući. Također voli kopati i pojest će bilo što - hranu, kamenje, štapove...

 

Okruženje 

Rodezijskom goniču lavova potrebna je svakodnevna aktivnost. Imajte na umu da je to atletski pas i da može bez problema preskočiti ogradu od 1,5 metra. Izuzetno je spretan i okretan. Obzirom da je to pas koji potječe iz Afrike i vrlo toplilh krajeva, te nema poddlaku koja bi ga dodatno štitila, naše zime za njega su prehladne, stoga će mu više odgovarati život u stanu ili u kući, a ne u dvorištu.

 

Kad idete u šetnju držite ga na uzici, ali pazite da vas ne povuče za sobom dok trči za nekom plastičnom vrećicom koju je otpuhao vjetar. Ima izuzetan njuh zbog kojeg će otići u potragu za nekim mirisnim tragom bez upozorenja. Ne snalazi se dobro u blizini automobila i ako vam pobjegne morat ćete biti uporni da ga ulovite.

 

 

 

 Uzgajivači pasmine Rodezijski gonič lavova u Hrvatskoj
Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr