Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Šnaucer, patuljasti

Šnaucer, patuljasti
Patuljasti šnaucer je aktivan, oprezan, snažan, baš kao i njegov veći rođak - Srednji šnaucer.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Šnaucer, patuljasti
Veličina: Veličina 1Veličina 2Veličina 3Veličina 4Veličina 5
Boja: potpuno crna sa crnom podlakom, papar-sol, potpuno bijela sa bijelom podlakom, crno-srebrna
Porijeklo: Njemačka
Prosječni životni vijek: 12-14 godina
FCI kategorija: II - pinčeri, šnauceri, molosi, mastifi i švicarski planinski psi
Naziv na drugim jezicima: Miniature Schnauzer (EN), Zwergschnauzer (DE)

Šnaucer, patuljasti

Patuljasti šnaucer je aktivan, oprezan, snažan, baš kao i njegov veći rođak - Srednji šnaucer.

Ugodno društvo

Patuljasti šnaucer je mala i vrlo popularna pasmina. Odan, posvećen i osjećajan, odlično je društvo i obiteljski pas, a odgovarat će mu kako iskusni tako i neiskusni vlasnici.

 

Patuljasti šnaucer je prijateljski raspoloženi i društven pas ugodne naravi. No, dosta laje i dignut će buku ako nešto nije u redu, što ga čini efikasnim psom čuvarom. Inteligentan je, brzo uči i lako ga je dresirati. Vrlo je dobar pri treniranju poslušnosti. Ovaj svestrani pas obično želi udovoljiti svom vlasniku, ali ponekad zna biti tvroglav i samovoljan. 

 

Patuljasti šnaucer voli davati i primati ljubav, pažnju i naklonost. Nije primjeren za pojedince i obitelji koje nemaju vremena za svojeg ljubimca. Ima puno energije, uživa u vježbanju i svim obiteljskim aktivnostim. Umjerenih je manira i dobro se slaže s djecom s kojom odrasta, a također se dobro slaže i s ostalim ljubimcima.

 

Njegovo ponašanje prema neznancima varira ovisno o osobnosti pojedingog psa  - dok će neki rado prihvatiti neznance, drugi će biti povučeni i sramežljivi.  Kao i kod mnogih drugih pasmina, rana socijalizacija pomaže u razvoju stabilnog i samouvjerenog karaktera.

 

Održavanje i okruženje

Oštru dlaku Patuljastog šnaucera relativno je lako održavati. Treba ga redovito četkati, a čvorove koji nastanu na dlaci po mogućnosti ošišati. Dva puta godišnje trebao bi ići na profesionalno uređivanje. Višak dlake oko očiju i ušiju možete mu sami  ošišati škarama. Ovaj šnaucer se ne linja  puno pa se stoga smatra dobrim ljubimcem za ljude koje muče alergije.

 

Iako je aktivan kad je u zatvorenom prostoru, Patuljasti šnaucer nije pas kojemu je neophodno veliko dvorište. Može sretno živjeti u stanu, ali će zato iskoristiti svaku priliku za odlazak u duge i žustre šetnje, ili za bezbrižnu igru bez uzice.

 

 

 

 

 Uzgajivači pasmine patuljasti Šnaucer u Hrvatskoj
Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr