Web portal MojLjubimac.hr namijenjen je svim ljubiteljima životinja, vlasnicima kućnih ljubimaca i onima... više

Odjeća za pse

Odjeća za pse
Vlasnici pasa različito misle o odijevanju pasa - dok su jedni totalno protiv toga i smatraju da psima nije potrebna nikakva odjeća ni kao zaštita, a kamoli modni dodatak, pristalice odijevanja reći će kako je to praktično, korisno i lijepo.
Vaše ime*:
Email vašeg prijatelja*:
* - neophodno upisati
loading... Pošalji prijatelju ili odustani
Odjeća za pse

Odjeća za pse

Vlasnici pasa različito misle o odijevanju pasa - dok su jedni totalno protiv toga i smatraju da psima nije potrebna nikakva odjeća ni kao zaštita, a kamoli modni dodatak, pristalice odijevanja reći će kako je to praktično, korisno i lijepo.

No, nekim psima u određenim situacijama odjeća zaista treba:

 

- zdravstveni razlozi kada to preporuči veterinar (psi koji su ostali bez dlake, psi koji imaju neku ozljedu koja mora biti zaštićena dok ne zacijeli, neki stariji psi kojima je oslabljena cirkulacija, itd.)

 

- neke pasmine pasa s kratkom dlakom u zimskim uvjetima;

 

- patuljasti psi koji ne podnose dobro hladne temperature

 

Štogod mislili o tome, ukoliko ćete svom ljubimcu kupovati ili sami šivati odjeću imajte na umu da ona mora biti prije svega funkcionalna - da štiti psa od hladnoće, kiše ili snijega; treba biti tako napravljena da se može lako obući i skinuti; mora se moći prati; a uza sve to vaš pas bi se u njoj trebao ugodno osjećati.

 

Često možete vidjeti malene pse poput maltezera, čivava, jorkširskih terijera kako zimi nose kaputiće. To je zato što ti psići ne podnose dobro hladne temperature i od hladnoće bi se mogli razboliti. Niski psi kao npr. jazavčari čije je tijelo blizu tla ako se smoče na kiši ili snijegu teško se suše i mogu se razboliti pa je dobro da su u takvim uvjetima zaštićeni odjećom. I izložbeni psi u kišnim ili sniježnim vremenskim uvjetima odjećom štite lijepu i njegovanu dlaku od vanjskih oštećenja itd.

 

Šareni artikli

Mnogi vlasnici pasa muku muče kad im pas nakon šetnje po vlažnom i blatnom tlu ostavi tragove po kući. Za takve stvari postoje i papučice ili čizmice.

 

Kad birate kabanicu obratite pažnju na kvalitetu i vrstu materijala da se ne dogodi da kabanica propušta vodu. Njena glavna funkcija je da pas ostane suh pod njom. Ukoliko imate velikog psa obavezno ga vodite sa sobom u dućan da isproba kabanicu da ne biste kupili nešto što će mu biti premaleno i od čega neće biti koristi. Pas se možda isprva neće veseliti novom odjevnom predmetu, no ako mislite da mu zaista treba kako bi ga zaštitio od kiše i hladnoće, budite uporni.

 

Specijalizirani dućani s odjećom za pse, osim kabanica, kaputića, šlapica i toplih vestica nude i različite artikle koje vlasnici biraju svojim ljubimcima samo iz estetskih i modnih razloga, pa tako tu možete pronaći preslatke majičice, trenirke, hlačice, ali i nakit te torbe za udobno nošenje malog ljubimca. 

Ozon Media d.o.o. logo www.Pauza.hr www.MojLjubimac.hr